چِنجِه (تلفظ صحیح آن کنجه) یکی از محبوبترین غذاهای گوشتی است که منشا و خاستگاه آن منطقه خاورمیانه و عمدتاً ایران است و بعدها در آسیای صغیر و در حال حاضر در سراسر جهان یافت میشود. کباب چنجه از گوشت سردست بدون استخوان گوسفندی تهیه می شود، ظاهر این کباب نظم خاصی ندارد و می توان به راحتی آن را بدون استفاده از سیخ و بر روی توری منقل طبخ کرد.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره ترد شدن و طرز تهیه چنجه با گوشت گوساله و مرغ رستورانی و ماستی در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
گوشت سنتی مورد استفاده برای چِنجِه گوشت بره است. مواد لازم برای این نوع کباب شامل گوشت بره (از قسمت فیله گوشت گوسفند یا گوساله)، روغن زیتون، آب لیمو، نمک و فلفل میشود. گوشت در ترکیب مواد مذکور به اصطلاح خوابانده شده و معمولاً به مدت یک شب در یخچال نگهداری میشود تا گوشت ترد گردد. چنجه معمولاً با پلو، گوجه فرنگی کبابی و پیاز خام سرو میشود. تلفظ چِنجِه در گویشهای محلی متفاوت است. (تلفظ صحیح این کلمه ” کنجه ” یا “قنجه”میباشد و در زبان آذربایجانی چنجه تلفظ میگردد و در برخی شهرهای ایران نیز متاثر از زبان آذربایجانی چِنجِه تلفظ میگردد.)
۶ نفر
گوشت فیله یا ران گوسفند به همراه کمی دنبه: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
ماست: ۲ قاشق غذاخوری
سس مایونز: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای: ۱ عدد
آب لیمو ترش تازه: ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون بدون بو: ۱ قاشق غذاخوری
ابتدا گوشت شسته شده و خشک شده را به قطعات مکعبی خرد کنید. ضخامت هر تکه ۲ تا سه سانتیمتر باشد کافی است. سعی کنید تکههای گوشت هم اندازه باشند تا هنگام پخت یکدست و یکنواخت بپزند. پیازها را نگینی خرد کنید و به همراه ماست، سس مایونز، آب لیموترش، فلفل سیاه و روغن زیتون مخلوط کنید. تکههای گوشت را در این ترکیب بخوابانید. برای ترد شدن کباب چنجه باید گوشت در این ترکیب به مدت ۸ تا ده ساعت بماند (اگر از گوشت گوساله یا شتر استفاده میکنید بهتر است ساعات بیشتری به گوشت استراحت بدهید). درب ظرف را ببندید و در یخچال نگه دارید تا مواد خوب به خورد هم بروند. هر چه گوشت بیشتر در مواد بماند کباب چنجه ترد و آبدارتری خواهید داشت.
هنگام کباب کردن گوشت، پیازها را از تکههای گوشت جدا کنید و گوشت را به سیخ بکشید. لابه لای تکههای گوشت تکههای دنبه، پیاز، فلفل سبز و فلفل دلمهای یا هر سبزی دیگری که دوست دارید، بگذارید. فاصله تکههای گوشت و دنبه و سایر مواد از هم باید یک بند انگشت باشد تا گوشتها خوب بپزیند و کباب شوند. برای اینکه کباب چنجه شما آبدار شود و نسوزد کباب چنجه را روی شعله ملایم کباب کنید و چند بار سیخ کباب را زیر و رو کنید. چنجه را آبدار و مغز پخت از روی منقل بردارید.